Ga naar hoofdinhoud

Isabella HX en Nicolo winnen vierde kwalificatie Stal Hendrix-competitie

In Reuver werd woensdag de laatste kwalificatie van de Stal Hendrix-competitie gehouden. Bij de vierjarigen won Isabella HX (v. Diamant de Semilly) overtuigend en bij de vijfjarigen was de Namelus-zoon Nicolo. Hiermee hebben zich twee geduchte titelkandidaten voor de finale van de competitie gemeld. De finale wordt 8 juli bij De Peelbergen verreden.

Topruiter Eric van der Vleuten en handelaar William van der Donk namen de beoordeling in deze laatste wedstrijd op zich. Zij gaven bij de vierjarigen de hoogste punten aan de kwaliteitsvolle Diamant de Semilly-merrie Isabella HX onder Tim van den Oetelaar. Deze dochter van de Grand Prix-merrie Melisimo (v. Libero H, Michelle Spadone) kreeg maar liefst een 8,9 voor het springen en een 9 voor het gaan in het parcours. “Wat een toptalent! We zien veel van moedersvader Libero H in haar terug. Ze laat zich fantastisch rijden, springt met veel afdruk en vermogen en is telkens vlug van de grond”, concludeerde Van der Vleuten.

Vier keer een 9

Maar liefst vier paarden kregen een 9 voor de rijderij, waaronder ook de als tweede geplaatste Iris (v. Starpower TN), eveneens onder het zadel van Tim van den Oetelaar. Voor het springen kreeg zij een 8,6. Ook voor de als derde geplaatste Iprimero LS (v. El Primero) onder Laura Scheepers waren er goede punten. Met een 8,8 voor het springen en een 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen is deze ruin gestegen naar de vijfde positie in het tussenklassement.

Isabella HX leidt tussenklassement

Isabella HX leidt het tussenklassement voor de KWPN-goedgekeurde hengst It’s A Dream (v. Toulon) en VDL Groep Inca (v. Clinton I).

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen kregen niet minder dan achttien paarden een 8 of hoger voor het springen en deze rubriek werd aangevoerd door Nicolo (v. Namelus R x Lancer II) onder Pieter Keunen. Dankzij een 8,9 en een 9 verzekerd hij zich van de winst en gaat hij fier aan de leiding in de competitie, na een tweede plaats in Kronenberg en een vierde in Meerlo.

Nicolo overtuigt met rijdkwaliteiten

“Bij de vijfjarigen hebben we écht hele goede, complete paarden aan het werk gezien die over veel potentie beschikken. Zo ook winnaar Nicolo, die met veel afdruk en goed met de schoft naar boven springt. Hij blinkt uit met zijn atletische vermogen en, zoals de meeste paarden die door Pieter gereden worden, kon Nicolo ook overtuigen met zijn goede rijdkwaliteiten”, lichtte Eric van der Vleuten enthousiast toe.

Corragio op één-tiende

Slechts één-tiende minder voor het springen kreeg de opvallende voshengst Corragio (v. Conthargos) onder Patrick Lemmen, die daarmee tweede werd. Richting finale pakt Nicolo de leiding, terwijl Corragio nu derde staat net achter de Zirocco Blue VDL-dochter Haranta. Op de derde plek in Reuver eindigde de scherpe Vittorio-merrie Hind met Pieter Keunen, die van de juryleden een 8,6 en 8,7 kreeg.

Bron Stal Hendrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.