Ga naar hoofdinhoud

Italiaanse veteraan wint 1,50m in Verona

Filippo Moyersoen met Lord Piana Canada Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Twee Italianen, twee twaalfjarige merries, twee nazaten van Cornet Obolensky en twee keer de maximale score van 65 punten. Er waren vanmiddag meer overeenkomsten dan verschillen in de top twee van het progressieve 1,50m parcours in Verona. 

Het Italiaanse publiek genoot van de felle strijd en zag dat veteraan Filippo Moyersoen de snelste tijd op het scorebord plaatste. De 61-jarige ruiter, die in 1984 voor Italië deelnam aan de Olympische Spelen van Los Angeles, reed met  Loro Piana Canada een tijd van 44,17 seconden. Deze tijd was slechts 0,03 seconde sneller dan de tijd van Emanuele Gaudiano, die voor deze proef een beroep deed op Cocoshynsky. Gisteravond won deze combinatie nog het hoofdnummer door in een bloedstollende rit Bertram Allen te verslaan.

Penelope Leprevost stuurde Sultane des Ibis ook naar het maximale puntenaantal in 44,48 seconden en won daarmee de derde prijs. De amazone uit Frankrijk verwees de nummer een van de wereldranglijst Scott Brash en Hello Annie naar de vierde plek, door de Brit 0,02 seconde voor te blijven. Luca Maria Moneta maakte het Italiaanse feestje compleet door vijfde te worden met Cumano-zoon Neptune Brecourt.

De Nederlandse ruiters speelden ging rol van betekenis in deze proef. Maikel van de Vleuten boekte het beste resultaat en werd 21e met Cupido V.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook