Ga naar hoofdinhoud

Italianen maken opnieuw de dienst uit in Nations Cup

Het winnende Italiaanse team in St. Gallen met Luca Marziani, Paolo Paini, Emilio Bicocchi, Lorenzo De Luca en Chef d'equipe Arioldi Roberto. Foto: FEI/Richard Juilliart

Vorig weekend pakte Italië na 32 jaar eindelijk weer de overwinning in de Nations Cup in Rome. Ze lijken daarmee in de winning mood te komen, want, hoewel met drie andere teamleden, lukte hen dat vandaag op CSIO St. Gallen opnieuw. Zwitserland moest op eigen bodem genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Duitsland als derde volgde. 

Paolo Paini had met Ottava Meraviglia Di Ca’San G (v. For Pleasure) een groot aandeel in de overwinning van zijn team. De Italiaan noteerde in de eerste omloop een tijdfout en bleef in de tweede ronde foutloos. Dat laatste deden ook Lorenzo de Luca, die vorige week in Rome ook van de partij, maar  vandaag Armitages Boy (v. Armitage) zadelde, evenals Luca Marziani met Tokyo du Soleil (v. Montender). Beide combinaties zagen in de eerste omloop een balk uit de lepels vallen.

Emilio Bicocchi kon met Sassicaia Ares geen vuist maken en was beide keren goed voor het wegstreepresultaat. Met negen strafpunten in totaal pakten de Italianen de zege.

Guerdat opnieuw dubbel nul

Zwitserland, die niet de minste ruiters had afgevaardigd, werd in eigen huis afgetroefd. Steve Guerdat was met Bianca (v. Balou du Rouet) een van de drie combinaties die dubbel foutloos bleef. Dit duo was vorige week in Rome ook van de partij en bewees vandaag ook weer van grote waarde te zijn voor het team. Teamgenoten Romain Duguet met Twentytwo Des Biches (v. Mylord Carthago), Martin Fuchs met Clooney 51 (v. Cornet Obolensky) en Paul Esterman met Lord Pepsi evenaarde het succes van Guerdat niet waardoor het Zwitserse team met twaalf strafpunten naar de tweede plek werd verwezen.

Revanche

Het Duitse team, bestaande uit Andre Thieme met Conthendrix (v. Contendro I), Christian Kukuk met Limonchello Nt (v. Lord Caletto), Marco Kutscher met Clenur (v. Carinue) en Marcus Ehning met Pret a Tout (v. Hiram Chambertin), volgde op een punt achterstand. Zij kende een minder goed begin van de wedstrijd waarbij geen enkele combinatie de lei schoon hield, maar revancheerde zich in de tweede omloop met drie foutloze ritten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook