Ga naar hoofdinhoud

Italianen zonder Alberto Zorzi naar Tryon

Alberto Zorzi met Fair Light van T Heike - Foto: Mette Sattrup/FEI
Op de valreep maakte bondscoach Duccio Bartalucci bekend welke springruiters Italië gaan vertegenwoordigen op de wereldruiterspelen in Tryon. Het team zal bestaan uit Lorenzo de Luca, Luca Marziani, Piergiorgio Bucci en Emanuele Gaudiano. Grote afwezige bij de Azzurri is Alberto Zorzi, zijn toppaard Fair Light van t Heike (v. Vigo d'Arsouilles) is niet fit genoeg.

De Italiaanse selectie voor Tryon bestaat uit Luca Marziani met Tokyo du Soleil (v. Montender), Emanuele Gaudiano met Chalou (v. Chacco-Blue) en Piergiorgio Bucci neemt de Zangersheide hengst Diesel GP du Bois Madame (v. Cassius) mee. Voor welk paard Lorenzo de Luca kiest is nog niet duidelijk. De stalruiter va Stephex heeft de beschikking over Ensor de Litrange LXII (v. Nabab de Reve), Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles) en Halifax vh Kluizebos (v. Heartbreaker).

Fair Light van’t Heike niet in vorm

“Helaas kunnen we niet op Alberto Zorzi rekenen, zijn Fair Light van’t Heike is niet beschikbaar”, aldus bondscoach Duccio Bartalucci. De vijftienjarige merrie van de stalruiter van Jan Tops is niet genoeg in vorm. Vorig jaar was Zorzi nog de beste Italiaanse ruiter op het EK in Gothenburg. Hij haalde op Cornetto K net het podium niet. Inmiddels is de zoon van Cornet Obolensky met zijn amazone Alexandra Thornton de reserve voor het Britse team.

Bron Grandprix-replay.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook