James Paterson-Robinson met Eldorado-merrie op weg richting hattrick - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

James Paterson-Robinson met Eldorado-merrie op weg richting hattrick

James Paterson-Robinson, hier met Amarillo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op CSI Valkenswaard herhaalde James Paterson-Robinson zijn kunstje van gisteren. De in Nederland wonende Australiër sprong met Happy Girl (v. Eldorado vd Zeshoek TN) ook vandaag weer naar de overwinning bij de vijfjarigen. De ruiter brengt de KWPN-merrie morgen weer aan de start en heeft daarmee zicht op een hattrick.

“Ik rijd haar hier voor het eerst, ze werd thuis op stal door een van de andere ruiters gereden”, vertelt James Paterson-Robinson. “Happy Girl heeft een geweldig karakter en dat kan haast geen toeval zijn.”

Wereldbekerfinale

Happy Girl werd gefokt uit Marlou (v. Jus de Pomme), die destijds verkocht werd aan Kim Prince. Onder deze Amerikaanse amazone sprong de merrie naar de vijfde plaats in de Wereldbekerfinale van 2005 in Las Vegas. Marlou is ook de moeder van Heiniken (v. Spartacus TN) waarmee Paterson-Robinson vorige week de finale voor vijfjarigen won. “Hij heeft ook zo’n fijn karakter.”

Hattrick

Op de vraag of Paterson-Robinson met Happy Girl voor een hattrick gaat antwoord hij: “Ik ga het zeker proberen, maar even afwachten hoe ze zich morgen voelt. Het is toch best vermoeiend al die nieuwe indrukken voor zo’n jong paard.”

Franssen en Van der Vleuten

De tweede en derde prijs bleven in Nederland. Tim Franssen herhaalde zijn tweede plaats van gisteren met Clindoeil A Mormoulin (v. Diamant de Semilly). Eric van der Vleuten Jr. en Helga-Utopia (v. Zirocco Blue VDL) werden derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Tops

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook