Ga naar hoofdinhoud

Janika Sprungers olympische merrie Bonne Chance (13) uit de sport

Janika Sprunger met Bonne Chance. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN-merrie Bonne Chance CW (Baloubet du Rouet x Cambridge) verscheen al een tijd niet meer op concours en dat gaat ook niet meer gebeuren. Janika Sprunger heeft vandaag het wedstrijdpensioen van haar olympische troef van Rio 2016 aangekondigd. De dertienjarige merrie gaat bij Haras de Clarbec ingezet worden voor de fokkerij.

Op het EK van 2015 in Aken maakten Janika Sprunger en Bonne Chance deel uit van het Zwitserse team dat brons won. In dat jaar wonnen ze ook de Grote Prijs van Falsterbo. Op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro maakte Sprunger haar olympische debuut met de door H.J.F. van Loon uit Hooge Mierde gefokte merrie. De laatste internationale wedstrijd van de combinatie dateert van december 2016 in Genève.

Tweede carrière

“Ik zou willen dat Bonnie langer in de sport had kunnen blijven maar nu is het tijd voor haar tweede carrière als fokmerrie”, laat Sprunger weten. “We hopen dat er veel gezonde baby’s van Bonne Chance geboren gaan worden.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook