Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam: ‘Ik wil nu genieten’

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Jeroen Dubbeldam ging er donderdagmiddag in het eerste onderdeel van het NK voor de senioren in Mierlo met de overwinning vandoor met Zenith. "Ik sta er nu heel anders in. Een WK daar wil ik helemaal niet over praten. Zenith is nu veertien, ik wil nu genieten", vertelde regerend wereldkampioen na afloop van zijn winnende rit.

Dubbeldam en de Rash R-zoon waren dik een halve seconde sneller dan de concurrentie in het eerste onderdeel, een snelheids- en wendbaarheidswedstrijd van het kampioenschap en schreven met gemak de overwinning op hun naam.

Ervaring

“Ik rij nu van concours naar concours en van dag naar dag. Als het goed gaat, gaat het goed en als het niet goed gaat, dan gaat het niet goed. Natuurlijk baal ik dan, maar het doet er niet echt toe. Vandaag was vooral een geval van ervaring. Zenith heeft ervaring en ik ook. Boven de sloot kon ik hem al draaien”, vertelt de ruiter na afloop nuchter. “We zien wel hoe het verder gaat.”

Met zijn andere paard, Roelofsen Horse Truck Giola (v. Nagano) eindigde Dubbeldam op de zevende plaats.

Top vijf

De top vijf na het eerste onderdeel van het NK voor de senioren werd verder compleet gemaakt door Frank Schuttert, Gerben Morsink, Kevin Olsmeyer en Glenn Knoester. Schuttert en Morsink zaten elkaar dicht op de hielen in de strijd om de tweede plek. Schuttert was uiteindelijk net iets snelles met Beautiful Red (v. Casall) en werd tweede met 72,34 seconden op de klok. Morsink volgde met Navarone Z (v. Nabab de Reve) met 72,43 seconden op de teller. Olsmeyer was een stukje langzamer met Dalvaro (v. Calvaro Z) en kwam in 74,06 seconden aan de finish en Knoester zette met Alpicor (v. Lupicor) de tijd stil op 74,76 seconden.

KLik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook