Ga naar hoofdinhoud

Jill Henselwood wint eerste editie Hickstead FEI wereldbeker

Jill Henselwood met George
De Canadese springamazone Jill Henselwood is met haar George (v. Garant) de winnares van de eerste editie van de met 100.000 dollar gedoteerde Hickstead FEI wereldbekerwedstrijd. De hoofdrubriek van de Royal Horse Show in Toronto kreeg deze nieuwe naam als eerbetoon aan de overleden Hickstead (v. Hamlet). De hengst overleed vorig jaar kort nadat hij het parcours van de wereldbekerkwalificatie in Verona had gesprongen.

De deelnemers kregen in de Grote Prijs een pittig parcours voorgeschoteld. Henselwood bleef uiteindelijk 22 combinaties voor. “Het was een heel goed parcours”, aldus Henselwood. “Het was erg moeilijk. De sprongen en wendingen gingen achter elkaar door. Michel heeft uitstekend werk verricht”, vertelt ze over het werk van parcoursbouwer Michel Vaillancourt. Slechts zes combinaties wisten door te dringen tot de barrage. Henselwood wist als laatste starter precies welke taak ze moest volbrengen en ging zonder grote problemen als snelste over de finish. De tweede plaats was voor regerend Pan-American kampioene Christine McCrea met Romantovich Take One. Derde werd Ier Richie Moloney met Slieveanorra.

Volgens Henselwood had ze de wedstrijd nooit kunnen winnen als Eric Lamaze nog had kunnen beschikken over de vorig jaar overleden Hickstead. “Hickstead zou dit parcours voor zijn lol hebben opgegeten en hij zou ons in de barrage hebben afgemaakt”, lacht Henselwood. Hickstead overleed vorig jaar op 6 november tijdens de wereldbekerwedstrijd in Verona, een week voor de wedstrijd in Toronto. Uit autopsie bleek dat een scheur in de aorta de hengst fataal werd.

Bron: Horses / World of Showjumping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.