Ga naar hoofdinhoud

JIM: Podium Grote Prijs kleurt oranje

De overwinning in de Grote Prijs van Maastricht werd vanmiddag beslist in een bloedstollende barrage. Acht combinaties keerden na het pittige basisparcours terug in de barrage. De Nederlandse springruiters speelden daarin een hoofdrol, want het podium kleurde geheeld oranje. Leon Thijssen eiste met de hengst Tyson (v. Numero Uno) uiteindelijk de overwinning en daarmee het meeste prijzengeld, 17.500 euro, voor zich op. 'Het is echt super om voor eigen publiek te winnen', aldus de Limburger. 'Winnen went nooit, verliezen wel.'

Thijssen won de wedstrijd dankzij een zeer scherp gereden barrage. ‘Wout-Jan begon meteen volle bak’, zei Thijssen na afloop. ‘Voor mij een reden om ook risico’s te nemen. Ik had het idee dat ik nog iets tijd verloor in de lijn naar de laatste hindernis, omdat ik even wat moest inhouden, maar het ging goed.’ Wout-Jan van der Schans eindigde als derde met Eurocommerce Seoul (v. Thunder van de Zuuthoeve), nipt achter Willem Greve, die Ukato (v. Stakkato) naar het zilver stuurde.

Gert-Jan Bruggink maakte het, als laatste starter in de barrage, nog even heel spannend voor Thijssen. Met de fenomenaal springende merrie Andrea (v. Marome NW) leek Bruggink op de beste tijd af te stevenen. Op de allerlaatste hindernis viel echter een balk, waardoor Bruggink terugzakte naar de zevende plaats. Angelique Hoorn noteerde met Audi’s Kimberly ook een springfout, zij eindigde als achtste.

Drie jaar geleden won Thijssen de Grote Prijs van Maastricht nog met zijn voormalige topper Nairobi. Willem Greve pakte de overwinning in 2008 met Perpetua. ‘Dit keer was het Leon, maar hopelijk ben ik volgend jaar weer aan de beurt’, aldus Greve.

Uitslag Grote Prijs van Maastricht:
1) Leon Thijssen (Baarlo) – Tyson (Numero Uno x Voltaire) – 0 / 0 – 41.02
2) Willem Greve (Diepenheim) – Ukato (Stakkato x Literat) – 0 / 0 – 41.24
3) Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) – Eurocommerce Seoul – 0 / 0 – 42.02
7) Gert-Jan Bruggink (De Lutte) – Andrea (Marome NW x Voltaire) – 0 / 4 – 41.14
8) Angelique Hoorn (Wanneperveen) – Audi’s Kimlerly – 0 / 4 – 47.36

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook