Ga naar hoofdinhoud

Job Oldenziel: ‘Ik heb wel eens van minder verloren’

Exclusief
Job Oldenziel met Good Luck op IICH Zuidbroek Foto: Arjen Schilperoord fotografie

Naast de drie sterrenrubrieken werd er ook een rubriek voor zes- en zevenjarige paarden en twee één sterrubrieken verreden op Jumping Zwolle. Veel topruiters die aan de start verschenen in de CSI3* deden ook mee met hun jongere en minder ervaren paarden in de CSI1*. Tussen de ruiters die hoog op de Wereldrankinglijst staan viel één amateur op: Job Oldenziel. "Ik wist pas dinsdag dat ik mee mocht doen.", vertelt de ruiter. 

Met twee zevenjarige paarden startte de in Drenthe woonachtige Job Oldenziel op Jumping Zwolle en nam maar liefst vier prijzen mee naar huis.

Zelf gefokt

Met de door hem zelf gefokte Numero Uno-nazaat Good Luck, nam hij alle drie de dagen een prijs mee naar huis. “De paarden sprongen donderdag en vrijdag heel goed. Gisteren kon het wat beter, maar ik ben zeker tevreden.”, laat Oldenziel weten. Op donderdag startte de wedstrijd met een twee fasen parcours. Alleen Tonny Leeuwen wist sneller te rijden dan Oldenziel in de CSI1*. De dag er na bewees het duo Good Luck en Oldenziel dat ze goed overweg kunnen met grote snelheden. Met voorsprong van meer dan drie seconden gaven zij de winst niet uit handen in de rubriek direct op tijd. Ook op de slotdag ging het duo opnieuw foutloos, maar in de barrage viel de eerste balk in drie dagen. Hierdoor moest de combinatie genoegen nemen met een tiende prijs.

Van minder verloren

Ook met zijn andere troef, de eveneens zevenjarige Namelus R-dochter Goldfee,  deed Oldenziel goed mee. Op vrijdag werd het duo derde in de CSIYH1*-rubriek achter de Belg Jos Verlooy, nummer 33 van de Wereldranglijst, en de Duitser Felix Hassmann, nummer 57 van de Wereldranglijst.  “Ik heb wel eens van minder verloren.”, grapt de nuchtere Drent later op zijn social media.

Geen debutant

Ondanks dat Job Oldenziel in het dagelijks leven werkzaam is als radioloog en daarnaast voorzitter is van het KWPN regio Drenthe is hij geen debutant op Internationaal niveau. Zo bracht hij de merries Ofichems Zairda (2* 1,45m), Ofichems Aphrodite (2* 1,25m), Ofichems Amirda (2*1,35m) en de ruin Doc (2* 1,20m) uit op Internationale wedstrijden. “Zo af en toe rijd ik Internationaal mee, zoals De Wolden, Zuidbroek en Geesteren, maar ik blijf gewoon een amateur. Voor de toekomst zou ik graag 1,40 meter willen rijden. Misschien 1,45 meter, maar dan houdt het ook wel echt op.”, laat Oldenziel tot slot weten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook