Ga naar hoofdinhoud

John Whitaker verslaat de Nederlanders

Zojuist heeft de Britse topruiter John Whitaker met zijn nieuwe aanwinst Woulon L de Hulshof Prize gewonnen. Met enkele tiende versloeg hij Gert Jan Bruggink met Vita 24. Patrick Lemmen werd derde en Wout Jan van der Schans vierde.

Net als gisteren moest Gert Jan Bruggink al vroeg aan de bak in 1.45m Twee Fasen-parcours en gisteren leverde dat hem met de scherpe Carinjo-dochter Vita de overwinning op. Nu stond hij met een tijd van 35.87 seconde heel lang aan de leiding, totdat routinier John Whitaker met Woulon L in de ring kwam. Met de zoon van Toulon, die hij sinds maart in zijn bezit heeft, snoepte hij nog zo’n tweetiende van Bruggink’s tijd af en de 35.63 bleek goed voor de overwinning. Alleen voor laatste ruiter Jur Vrieling reed nog iets sneller met Zavall VDL, maar de springfout op de laatste hindernis wierp hem terug naar de 34ste plaats.

De plaatsen drie tot en met zes lagen ook dicht bij elkaar. Patrick Lemmen reed de derde tijd met Chinzana van de Helle (v. Candillo), 37.14 seconde. Op tweehonderdste volgde Wout Jan van der Schans met Zorro van Numero Uno, Marcus Ehning zat hier weer net achter. Hij reed de geweldig springende Comme Il Faut, de Westfaalse hengst van Cornet Obolensky uit de Olympische merrie Ratina Z. Yuri Mansur Guerios op Allure G (v. Arkansas VDL) werd met minimaal verschil zesde.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook