Ga naar hoofdinhoud

Door Joop van Uytert mede-gefokte Verdi III wint in Cannes

Verdi III hier nog met Tiffany Foster a href="http://www.arnd.nl/search/search.php?voorkeur=Ja" target="_blank" rel="nofollow">Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de GLC-wedstrijd in Cannes ging in de rubriek over 1,40 meter-rubriek naar de KWPN-er Verdi III (v. Hors la Loi II). Deze ruin werd vijftien jaar geleden geboren op Nederlandse bodem. In de registers staan M. Rijpma uit Nieuwkuijk, J.M. van Uytert uit Heerewaarden en A.J.C. Drost uit Dreumel als fokkers. 

De ruin heeft inmiddels al veel van de wereld gezien. Hij startte zijn carrière in Zwitserse Pius Schwizer. Deze combinatie nam deel aan de WK-finale. In 2013 kwam er een einde aan dit voortvarend duo, want Verdi werd verkocht aan Artisan Farms.

Van Foster naar Ortega Perez

Voor Artisan Farms bracht Tiffany Foster Verdi III uit. Samen namen zij deel aan de wereldruiterspelen in Caen. Twee jaar later moest de ruin opnieuw van stal wisselen. Hij werd aangekocht door de Spaanse Marta Ortega Perez. Slechts één jaar kwam deze combinatie uit op 1,50 meter niveau toen Verdi III opnieuw moest verhuizen. De ruin werd verkocht aan Rose Hill Farm en startte in Cannes onder Lilli Hymowitz.

Terug op Nederlandse bodem

In de periode dat Verdi III in eigendom was van Marta Ortega Perez kwam de vijftienjarige ruin ook nog even terug naar zijn geboorteland. Eric van der Vleuten startte Verdi in Drachten, Amsterdam en Bordeaux.

Snelste

Het duo finishte in de barrage als snelste in de tijd van 36,73 seconden. Hiermee lieten ze de Zweedse Jannike West met de Darco-nazaat Deauville van Overis Z op bijna een halve seconde afstand.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.