Ga naar hoofdinhoud

Joy Lammers wint eerste onderdeel Senioren

Joy Lammers, hier met Winny. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nadat de titelstrijd bij de Junioren en Young Riders al is losgebarsten, heeft Joy Lammers de eerste voorsprong opgebouwd op het NK Springen bij de Senioren. Met de Tornado-merrie Taura van de Broekkant heeft de amazone een kleine twee seconden voorsprong opgebouwd. Tot haar eigen verrassing won Lammers het eerste onderdeel. “Ik had gedacht dat ik bij de beste zes zou zitten, maar eerste had ik niet verwacht.”

“Ik moest wat proberen”, vertelt Joy Lammers. “Met Winny – waarmee ik eerder startte – was ik wat achterop geraakt. Het liep vanaf hindernis 1 goed met Taura. Ik kon overal mooi voorwaarts rijden. Het gevoel was heel goed vandaag. Ik had dit niet verwacht, dat ik zo snel zou zijn.” Lammers en Taura van de Broekkant wisten de snelste tijd van 70,38 seconden te klokken in deze 1,50m rubriek. Hiermee verwees ze Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero (v. Quidam De Revel), die lange tijd aan de leiding gingen, naar de tweede plaats.

Minimale achterstand

De nummers twee tot en met vier zitten ontzettend dicht bij elkaar. Houtzager noteerde een tijd van 72,06 seconden, terwijl Ruben Romp met de Treasure Z-merrie  Audi’s Teavanta II C Z op minimale achterstand volgt met een tijd van 72,09 seconden. Ook Doron Kuipers kwam met Dickyville (v. Quasimodo Z) dicht in de buurt bij de tijd van Houtzager en Romp met 72,134 seconden. Sanne Thijssen had iets langer de tijd nodig om de finishlijn te passeren met de Quinar-hengst Con Quidam RB, maar maakt het met een tijd van 72,44 seconden ook spannend.

Spannende strijd

Het belooft een spannende strijd te worden met zulke minimale verschillen. Morgen en zondag worden het tweede en derde gedeelte van de wedstrijd gereden. Zondag vindt dan de beslissende manche voor het Nederlands Kampioenschap plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook