Ga naar hoofdinhoud

Joy topper tweede dag IBOP Berlicum

Gisteren werden er al dressuurpaarden beoordeeld in Berlicum. Hier was Juliëtta Sione van Lars op 't Hoog de IBOP-topper. Vandaag was de beurt aan zowel dressuur- als springmerries om een IBOP af te leggen. Een springmerrie en drie dressuurmerries kregen 80 punten of meer voor hun verrichting.

De Johnson-dochter Joy maakte vandaag de meeste indruk: zij kreeg 86,5 punten en met name haar zeer goede stap hielp haar naar deze topscore. Daar kreeg ze namelijk een 9,5 voor. Jurylid Toine Hoefs: “De stap is uitzonderlijk goed, met veel ruimte, souplesse en klokzuiver, ook als ze moet terugkomen. De draf heeft heel veel ruimte en souplesse en een mooi voorbeengebruik. Ook in galop zien we dit beeld terug en is ze mooi opwaarts. Met name de souplesse is, naast de goede stap, bij dit paard heel opvallend.” Voor souplesse kreeg ze dan ook een negen.

Eye Catcher

Uit de moederlijn van KWPN-hengst Eye Catcher (v.Vivaldi) – haar grootmoeder is een halfzus van de voshengst –  komt Jolie-Strona (v.Bordeaux) die 84,5 punten haalde. “De stap is ruim en zuiver en met kracht. In draf laat ze een hele mooie techniek zien en in galop heeft ze veel afdruk en techniek naar boven. Ze heeft een opvallend goede houding en balans, waarvoor ze een 9 kreeg.”

Everdale

Net als gisteren – toen slaagden er twee van zijn dochters met hoge cijfers – viel ook vandaag een Everdale-dochter op. Deze Just Dolly overtuigde met 84 punten. “De merrie heeft een actieve stap met een goed doortredend achterbeen, maar ze zou een fractie meer schoudervrijheid mogen hebben. In draf heeft ze veel ruimte en techniek en in galop is ze mooi naar boven met eveneens een goede techniek.”
In totaal slaagden er zestien van de drieëntwintig dressuurmerries.

Springpaarden

Bij de springpaarden slaagden er negen van de tien voorgestelde merries, waarvan Namelus R-dochter Darolide met een score van 80 de meeste punten bij elkaar sprong. Jurylid Arnold Kootstra: “Deze merrie liet een heel constante verrichting zien en deed van het begin tot het eind alles wat ze moest doen. Een sympathiek paard, met een goede lichtvoetige en sterke galoppade dat zonder spektakel sprong maar daarin altijd hetzelfde is. Ze heeft een goede voorbeentechniek en lijkt veel atletisch vermogen te hebben.” Voor instelling en rijd- en bewerkbaarheid kreeg de merrie een 8,5.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook