Ga naar hoofdinhoud

Julian Kok domineert eerste wedstrijd GMB competitie

Archiefbeeld Glorieus

'Een goed begin is het halve werk', moet springruiter Julian Kok gedacht hebben. Afgelopen zaterdag wist de winnaar van GMB competitie voor vijfjarigen in seizoen 2014/2015 in Denekamp opnieuw twee selectierubrieken van de competitie voor jonge springpaarden op naam te schrijven. Kok won niet alleen de rubriek voor zes- en zevenjarige springpaarden maar was ook de beste bij de vijfjarigen. Vincent Geerink scoorde de hoogste cijfers in de groep met vierjarige talenten. 

In de wedstrijd voor de zes- en zevenjarige paarden reed Julian Kok met de door Martien Liefhebber gefokte Everytime EBH (v. Diamant de Semilly), het paard waar hij in januari in Drachten zowel de finale als de GMB competitie mee won. De tweede prijs ging naar Nienke van Roekel met Evakarla (v. Vincenzo). Marcelle Hokse reed met haar eigen fokproduct VDR Dancing in the Dark (v. Zelote VDL) naar de derde stek.

Bij de vijfjarigen trok Julian Kok wederom aan het langste eind. Hij won deze rubriek met de Mr.Blue nazaat Forever EBH in de supersnelle tijd van 33,29. Met de merrie Flauwekul (v. Padinus) werd Kok derde met een barrage tijd van 36,71. De tweede plaats ging naar Judith Vetker die met de Wizzerd-dochter Florendence de klok stopte op 36,53 seconden.

De vierjarige talenten werden beoordeeld door Pieter Martijn de Bruin en Pieter Berkens. Beide mannen waren het meest gecharmeerd van de bij het KWPN aangewezen hengst Glorieus (v. Lucky Boy) die vakkundig werd voorgesteld door Vincent Geerink. De hengst kreeg een 8,5 voor techniek en vermogen en een 8 voor het gaan tussen de hindernissen, waardoor zijn totaal op maar liefst 25 punten uitkwam.
Jil Verheij reed de hengst Agana du Monsigneur Z (v. Aganix de Seigneur) naar een eindscore was 24,5 punten, goed voor de twee plaats. De hengst viel afgelopen zomer al positief op met een zesde plek op het Z-Festival. De derde prijs in Denekamp ging naar Rielke Roeland met de Ukato-zoon Gangster. De ruin, die afgelopen zomer derde werd in de Wolden Cup, kreeg louter achten, goed voor een eindscore was 24.0 punten.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Julian Kok domineert eerste wedstrijd GMB competitie

  • jeanine waanders

    Dancing in the dark is gefokt door Michael Hokse en niet door Marcelle Hokse (wel familie – neef en nicht-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook