Ga naar hoofdinhoud

Julien Epaillard wint openingsrubriek Hong Kong Masters

Harrie Smolders en Regina

Zojuist heeft de Fransman Julien Epaillard de openingsrubriek van het prestigieuze Hong Kong Masters gewonnen. Harrie Smolders werd de beste Nederlander met Regina Z op een zesde plaats.

Epaillard was met de tienjarige zoon van Casall, Cristallo A LM, één van de laatste combinaties die in het 1.45m parcours direct op tijd, van start ging en was met 57.29 seconde een kleine tweetiende van een seconde sneller dan Shane Breen met Farao van ’t Vennehof (v. Triomphe de Muze). De Ier klokte 57.44 seconde.

Vijftien combinaties reden een foutloos parcours, de Belg Pieter Devos met Candy en ook de Italiaan Piergiorgio Bucci op Cantiano reden nog onder de zestig seconden en werden derde en vierde. Harrie Smolders reed Regina Z naar een mooie zesde plek, net achter Jane Richard Philips met Dieudonne de Guldenboom. VDL Groep Verdi ging onder Maikel van der Vleuten met een tijdfout over de finish. Gerco Schröder kreeg twee springfouten met New Orleans. Pech was er voor Marc Houtzager die met Sterrehof’s Uppity een slechte sprong kreeg op de voorlaatste hindernis, het paard sprong midden in de oxer en viel bijna. Houtzager reed daarna nog wel de laatste dubbelsprong en kreeg naast de vier strafpunten en nog tien bij voor de overschreden tijd.

Om ongeveer een uur begint in Hong Kong de Longines Speed Challenge, live te volgen op www.mastersgrandslam.com.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook