Ga naar hoofdinhoud

Jumping Houten en Outdoor Tolbert komen met ‘mini-Grand Slam’

Jumping Houten en Outdoor Tolbert bundelen vanaf dit jaar hun krachten. Om de landelijke concoursen een extra stimulans te geven komen zij met een bonussysteem waarbij, naast het gebruikelijke prijzengeld, 5.000 euro extra gewonnen kan worden wanneer een ruiter op beide wedstrijden de 1.40m-rubriek op zijn naam schrijft. 

“Het is eigenlijk een beetje een mini Rolex Grand Slam, maar dan voor de landelijke sport”, vertelt Vivian van der Maat, die in de organisatie van Jumping Houten zit. “We willen op deze manier de landelijke wedstrijden aantrekkelijker maken. Daardoor hebben we besloten dat elke organiserende partij 2.500 euro per jaar beschikbaar stelt voor deze extra prijs.”

Groeiende jackpot

“Wanneer een ruiter twee keer achter elkaar een 1.40m-rubriek op een van de concoursen wint, ontvang hij het extra prijzengeld. Lukt dat niet dan gaat die 5.000 euro mee naar het jaar daarop, waardoor er dan nog meer te verdienen valt.”

Grote namen aantrekken

“We hopen dat hierdoor de grotere namen ook de landelijke concoursen vinden. Vaak starten deze ruiters dan niet alleen in de 1.40m-proeven, maar schrijven zij zich ook in voor andere rubrieken, waardoor het voor de organisaties ook mogelijk is wedstrijden te blijven organiseren”, legt Van der Maat uit.

Jumping Houten wordt van 6 t/m 9 juli verreden, terwijl in Tolbert de combinaties van 12 t/m 17 september de strijd met elkaar aan gaan.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.