Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling en Arezzo VDL tweede in GP Drammen

Equestrian - Longines FEI World Cupâ„¢ Jumping Final in Las Vegas (USA) date 15/04/2015 - 19/04/2015 Credit: FEI/Arnd Bronkhorst/Pool Pic Disclaimer: Free of charge for editorial use. For further information, contact Ruth Grundy +41 78 750 61 45, [email protected]

Gistermiddag hebben Jur Vrieling en de elfjarige KWPN-hengst Arezzo VDL de tweede prijs behaald in de Grote Prijs van het Noorse Drammen. In de barrage moest Vrieling alleen de beste springruiter van België, Gregory Wathelet, voor zich dulden.

Tien combinaties mochten de barrage rijden, waar de hindernissen op een hoogte van 1,55 m stonden. Vrieling en de Chin Chin-zoon stopten de klok op 39,95 seconden en leken even naar winst af te stevenen, maar Gregory Wathelet wist met zijn paard Quasi Modo Z (v. Querlybet Hero) ruim tweeënhalve seconde sneller de proef te voltooien. Daarmee kaapte hij de hoofdprijs weg voor de neus van Vrieling, die op zijn beurt wel Douglas Duffin naar de derde plek kon verwijzen. De Brit noteerde met Quidam B Z (v.Quasimodo Z) een tijd van 40,33 seconden.

Daniel Svensson en Christian K (v. Namelus R) sloten aan op de vierde plaats met een tijd van 42,69 seconden. Paul Kennedy en Cartown Danger Mouse snelden in 37,51 seconden door het parcours, maar de vier strafpunten brachten hen naar de vijfde plaats.

Succes was er ook voor de VDL Stud van familie Van de Lageweg uit Bears. In de barrage zaten drie paarden uit hun stal. Zesde werd hun Britse stalruiter James Billington met VDL Cartello (v. Cartani) en KNHS Indoorkampioen Ernesto Canseco uit Mexico reed zijn kampioenspaard Celebrity VDL (v. Indoctro) naar de tiende plaats in Drammen.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook