Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling: ‘Glasgow wil echt geen fouten maken’

Jur Vrieling met VDL Glasgow van het Merelsnest - Foto: FEI/Richard Juilliart

Met een spectaculaire barrage schreef Jur Vrieling de Longines FEI wereldbekerkwalificatie in Helsinki op zijn naam met de goedgekeurde hengst VDL Glasgow-W vh Merelsnest N.O.P. (v. Nabab de Reve). Vrieling nam al het risico, vooral op de lange gallopade naar de laatste oxer.

Vrieling is meer dan blij met zijn overwinning. “De eerste manche was het allemaal nog wat hectisch. De piste is hier echt niet groot en dan komt alles heel snel. Voor mijn barrage had ik van mijn collega’s al veel informatie gehad. Leopold van Asten en Maikel van der Vleulten dachten dat het kon. Ik ben er vol voor gegaan en Glasgow deed echt super mee. Op de laatste oxer zat ik denk ik wel drie meter te groot, maar deze hengst heeft zo veel vermogen en wil echt geen fouten maken.”

Alle risico

De Nederlander moest als laatste van start in de eerste manche met zijn VDL Glasgow van het Merelsnest N.O.P.. De zeer sterk springende hengst toonde daarbij direct zijn enorme macht en goede vorm en sprong fantastisch rond. Met zijn nulronde plaatste Vrieling zich als negende voor de barrage. In die barrage was de Zweed Van Eckermann al snel en foutloos rondgegaan en de opdracht was dus duidelijk.

Vrieling liet direct zien dat hij grote plannen had en nam alle risico. Naar de laatste oxer toe galoppeerde de hengst in volle vaart, kwam goed uit en kwam aan de finish met bijna anderhalve seconde op Henrik von Eckerman met Mary Lou.

Wereldbeker

Vorige week begon voor de springruiters het wereldbekercircuit in het Noorse Oslo. Vrieling hoorde pas kort voor die wedstrijd dat hij mee kon rijden op de twee wedstrijden in Scandinavië, waardoor zijn voorbereiding kort was.

“Na de FEI Nations Cup finale in Barcelona in september had ik niet meer gesprongen. De overgang van het hele grote buitenterrein in Barcelona naar de kleine binnenpistes is zeker voor een groot paard als VDL Glasgow van het Merelsnest N.O.P. enorm. Vorige week in Oslo moest hij daar nog even aan wennen, maar nu had hij zich al geweldig aangepast, ik ben echt super blij met hem” besluit Vrieling.

Lees ook:
http://www.horses.nl/sport/vrieling-wint-helsinki-glasgow/

 

Bron: Persbericht KNHS / Paardenkrant – Horses.nl

Eén reactie op “Jur Vrieling: ‘Glasgow wil echt geen fouten maken’

  • Marcel Dufour

    Echt geweldig die Jur!
    Die is gewoon te koppig om te accepteren dat zijn paard in principe de langzamere is.
    Een barrage waar alles klopte, waar iedere draai gevolgd werd door een voorwaartse afstand.
    Fantastisch springend paard, een puik stukje stuurmanskunst en een onsje geluk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook