Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling tweede met Zavall VDL in hengstenspringen

Jur Vrieling liet zojuist in de tweede internationale springproef in de Nekkerhal in Mechelen zijn goede vorm zien. Eerder won hij met Flash Dance van de Kalevallei het 1.45m, nu werd hij met de KWPN hengst Zavall VDL tweede in Zangersheide prijs.De Brit Joe Clee won de rubriek met Utamaro d'Ecaussines. Edwin Smits, de Nederlander die voor Zwitserland start, werd derde.


Elf combinaties plaatsen zich voor de barrage van de 1.45m hoge proef die speciaal voor hengsten was uitgeschreven. Nicola Philippaerts die als tweede van start ging met Forever D’Arco Ter Linden (v. Darco), liet zien hoe snel het parcours afgelegd kon worden, bijvoorbeeld na de dubbel meteen binnendoor naar een hoge steilsprong. Hij zette de snelste tijd neer van 37.35 seconde, maar het koste hem een balk op de laatste hindernis.

Christian Ahlmann met Cornado II (v. Cornet Obolensky) en Edwin Smits met de Zwitserse hengst Copain du Perchet CH (v. Conteur) namen niet al te veel risico en eindigden vierde en derde met hun foutloze ritten. Daarna kwam Jur Vrieling met de goed springende Casall-zoon Zavall VDL. Hij ging in acht galopsprongen naar de derde hindernis, maar koos voor de grotere, maar vloeinde wending om de Carlsberg-sprong. Hij klokte een tijd van 39.64 seconde. Direct hierna stelde de Brit Joe Clee orde op zaken met de SBS-hengst Utamaro d’Ecaussines (v. Diamant de Semilly). Hij snelde in zeven galopsprongen naar de derde sprong en koos de langere weg om in een hoog tempo over de laatste triple bar te vliegen, eindtijd 37.56 seconde en de winst in de proef.

Harrie Smolders was de tweede Nederlander in de rubriek. Met negen strafpunten kwam hij op Don VHP Z in het basisparcours over de finish.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook