Ga naar hoofdinhoud

Kampioen vrijspringen Westfalen van Cornet Obolensky

Cornet Obolensky x Cassini I. Foto: Westfalen Pferde

Op het kampioenschap vrijspringen van het Westfälischen Pferdestammbuch leverden Cornet Obolensky, All Music en ponyhengst Miraculix de drie kampioenen. In aanloop naar dit kampioenschap werden in deelstaat Nordrhein-Westfalen negen selecties georganiseerd. 

Driejarige rijpaarden met een beoordeling van een acht of hoger en rijpony’s met een 7,5 of hoger, werden via de selecties toegelaten tot de grote finale vrijspringen van het Westfaler Verband. De jurycommissie bestond uit Hubert Uphues en Carsten Lenz. De paarden werden beoordeeld op de manier van springen en het vermogen.

Hoogste cijfer voor Cornet-zoon

De kampioen bij de driejarige hengsten en ruinen is een Cornet Obolensky x Cassini I, die maar liefst een 9,5 voor zijn vermogen kreeg. Met daarbij een 9,0 voor zijn manier van springen bracht dat het fokproduct van Manfred Merschmann op een totaal van 9,25.

All Music-merrie kampioene

Bij de driejarige merries ging het kampioenschap naar de door Antonius Vormann gefokte Anicma (All Music x Christiano) De merrie kwam dankzij een 8,8 voor het vermogen uit op een 8,6.

Ponykampioen

Rheinland leverde de kampioen van de rijpony’s: Miraculou SGN (Miraculix x Brillant) van fokker Hagen Schulte-Geldermann. Het eindcijfer van deze pony was een 8,55.

Bron: Westfalen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook