Ga naar hoofdinhoud

‘Kans is klein dat concurrentie fouten maakt’

Exclusief
Maikel van der Vleuten Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Kreeg de eerste Oranje-klant vandaag in de eerste finale-omloop, een fout op hindernis 1, de laatste hoorde ruiter van Team Ehrens hoorde de paal van de laatste hindernis hard tegen de grond smakken. "Ik voelde die fout al aankomen", zegt Maikel van der Vleuten.

“Ik kwam heel mooi gesloten door die laatste lijn met zeven kleine galopsprongen, daar bleef Verdi heel mooi op me wachten”, vertelt Vleut jr. “In die laatste, ook korte afstand kwam hij zo mooi in elkaar, dat was zeker zoveel als ik verwacht had. Toen moest ik die laatste galopsprong zelfs nog ietsje met been komen. Daar had hij op zich een goede reactie op, maar hij schoot naar voren en toen haalden we de hoogte niet meer.”

Makkelijk sluiten

“Verdi kan heel makkelijk sluiten. Ik dacht aan teruggaan en toen kwam hij al terug. Hij sprong goed. Met deze fout loop ik nu wel een beetje achter de feiten aan. In de tweede manche kan ik alleen maar proberen foutloos te blijven en hopen dat de rest fouten maakt. Maar die kans is klein op dit niveau.”

Hoog en breed

“Of ik 13 nullers had verwacht, weet ik niet. Maar ik vond dit parcours niet overdreven technisch. Het was hoog en breed. Maar daar kunnen tegenwoordig veel combinaties overheen. Verdi is nog steeds goed in vorm. Hopen dat we dat nog één ronde vol kunnen houden.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.