Ga naar hoofdinhoud

Kendra Claricia Brinkop nieuwe stalamazone Marcus Ehning

A La Carte NRW en Kendra-Claricia Brinkop - Foto: NRW Langestüt

Vorig jaar won Kendra Claricia Brinkop op het CHIO in Aken de finale van de U25 Springpokal van de stichting topspringsport in Duitsland. Dit jaar zit Brinkop opnieuw in de finale van de belangrijke wedstrijdserie voor de jeugd in haar land. De 22-jarige amazone timmert flink aan de weg en dat heeft geleid tot wisseling van stal. Brinkop verhuist van Warendorf naar Borken waar ze stalamazone wordt van Marcus Ehning.

Met de overwinning van de U25 finale in Aken en het binnenhalen van het Duitse kampioenschap heeft Kendra Claricia Brinkop het afgelopen jaar al de nodige successen geboekt. Ook won ze in november de 2* Grote Prijs van Oldenburg met de Warendorfer dekhengst A La Carte NRW (v. Abke). Brinkop sloot zo haar opleiding bij het DOKR in Warendorf succesvol af.

Na het CHIO in Aken verhuist Kendra Claricia Brinkop naar de stallen van Marcus Ehning. Volgende week mag Brinkop al meteen voor haar nieuwe werkgever aan de bak. Ze gaat met Ehning mee naar Hickstead en rijdt daar haar eerste 5* Zware Tour. Brinkop is in de Britse plaats tevens de reserve ruiter van het Duitse team voor de Nations Cup.

Bron FN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook