Ga naar hoofdinhoud

Kent Farrington en McLain Ward niet naar WB finale

Na de laatste kwalificatiewedstrijd afgelopen weekend in Ocala hebben zowel Kent Farrington als McLain Ward besloten om niet deel te nemen aan de wereldbekerfinale in Gotenburg eind maart. De beide Amerikaanse topruiters richten zich op de Olympische Spelen.

Kent Farrington stond na de laatste kwalificatiewedstrijd met 63 bovenaan de ranglijst van de Oostkust-liga. Hij won onder meer met Uceko de kwalificatie in Wellington begin februari. McLain Ward bezette de vijfde plaats. Karl Cook is de leider van het klassement van de Westkust.

De nummer twee van de Oostkust, Jack Towell, gaat wel, mogelijk met de KWPN’er New York (v. Verdi). Ook Beezie Madden heeft te kennen gegeven naar Gotenburg af te reizen waar ze in 2013 de wereldbeker won. Ze gaat niet met haar toppaarden Simon en Cortes’C’, maar met Breitling LS of Quister.

Van de Westkustruiters zal winnaar Karl Cook wellicht ook niet afreizen. Richard Spooner wil met zijn nieuwe paard Big Red in de finale van start gaan. Hij vond de Westfaler kort na nieuwjaar in Mexico en wil er ook mee naar Rio. Spooner hoopt hiermee een vervanger voor Cristallo gevonden te hebben. Rich Fellers, tweede in het klassement, rekent op zijn inmiddels 20-jarige Flexible (v. Cruising). De wereldbeker-winnaar van Den Bosch won het afgelopen weekend de Grand Prix van Thermal en dat gaf voor Fellers en de eigenaren de doorslag om naar Zweden te gaan.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Galop.be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook