Ga naar hoofdinhoud

Kent Farrington en Voyeur winnen Queen Elizabeth Cup in Spruce Meadows

Kent Farrington en Voyeur

Op het CSI 5* concours in Spruce Meadows werd gister de 210.000 dollar gedoteerde ATCO Queen Elizabeth II Cup verreden. De overwinning was voor Amerikaan Kent Farrington en Voyeur. Met de nakomeling van Tolano van’t Riethof liet Farrington Braziliaan Paulo Santana met Taloubet en landgenoot Quentin Judge en HH Copin van de Broy achter zich.

Parcoursbouwer Leopoldo Palacios zette een uitdagend parcours voor de paarden en ruiters neer. Eenendertig combinaties gingen van start in de eerste ronde, waarvan veertien door mochten naar de tweede ronde. Van een barrage kwam het niet, geen van de ruiters wist foutloos te blijven. Kent Farrington pakte de overwinning met een tijdfout in 77,40 seconden samen met de 12-jarige KWPN-ruin Voyeur, die hij begin 2012 overnam van Leon Thijssen.

“Het voelde geweldig om deze klasse te winnen vandaag. Ik heb nog nooit de Queen Elizabeth II Cup eerder gewonnen”, zei Farrington na zijn overwinning. “Ik heb veel goede seizoenen gehad en ik ben eerder met een derde en vierde plaats in de buurt komen van deze overwinning, maar ik was nog nooit nummer een. Het was dan ook echt spannend vandaag. Ik denk dat ik een heel bijzonder paard heb met Voyeur en ik kijk uit naar wat de toekomst met hem gaat brengen.”

Achter Farrington eindigde drie concurrenten met elk vier strafpunten in de tweede ronde, die werden geplaatst op basis van hun tijd in de eerste ronde. Paulo Santana en KWPN-gefokte Taloubet (v. Baloubet de Rouet) nam de reserve eer met een eerste ronde tijd van 87,86 seconden. Quentin Judge en Double H Farm’s Copin van de Broy (v. Darco) werden derde met hun eerste ronde tijd van 88.18 seconden. Egyptenaar Sameh el Dahan bezette de vierde plaats met vier strafpunten en een ronde een tijd van 90,27 seconden met WKD Pepperpot (v. Fortunus).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / Jennifer Wood Media

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook