Ga naar hoofdinhoud

Kevin Jochems heeft beste rijstijl

Kevin Jochems"Ik heb alle afstanden exact zo gereden zoals ik besloten had tijdens het verkennen van het parcours en dan komt de rust die je tijdens het rijden wilt uitstralen ook helemaal tot zijn recht, omdat nergens een verstoring van het ritme optreedt", aldus Kevin Jochems. De vijftienjarige scholier won vandaag de finale van de M-niveau rijstijlcompetitie KNHS-Boerenbond/Welkoop Cup 2010 tijdens Jumping Indoor Maastricht.

“Er is voor de instructeurs van deze ruiters nog veel werk aan de winkel”, vatte Ehrens het niveau van de meeste deelnemers samen. Hij was niet helemaal tevreden over het algemene niveau van de ruiters. “In alle eerlijkheid, ik kwam niet direct in een juichstemming tijdens het beoordelen van de ritten. Ik heb dan ook maar eenmaal een cijfer hoger dan een acht kunnen geven en die 8,5 was dan ook voor Kevin Jochems. Alle overige combinaties zweefde tussen 6,5 en een 7,5 punten.” De bondscoach vermoedt dat de spanning van de finale ervoor zorgde dat de prestaties tegenvielen. Bovendien waren de meeste selectiewedstrijden op buitenconcoursen. “Voor veel paarden zou dat best eens een extra moeilijkheid kunnen zijn geweest”, aldus Ehrens.

“Ik vind deze competitie een hele mooie reeks van wedstrijden. Er wordt op stijl, de wijze van rijden, beoordeeld en daardoor dient tijdens het rijden van het parcours alles zo te gebeuren als het hoort. Als je dat doet word je daarvoor ook beloond”, aldus de tevreden winnaar Kevin Jochems. Hij zette de concurrentie met zijn negenjarige Capellari na de eerste manche al op een vrijwel onoverbrugbare achterstand. In de tweede manche kreeg hij nog een strafpunt voor tijdsoverschrijding, maar die kon hij zich permitteren. “Mijn paard is best een kijkerig beestje, dat af en toe best iets wil teruglopen op een hindernis, maar als je dat weet op te lossen zonder dat het de jury opvalt, dan ben je dus goed bezig.”

Martine Helsloot legde met Zino (v. Gentelman) beslag op de tweede plaats. Plek drie was voor Anne Fritsen met Wiekste (v. Quasimodo Z).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook