Ga naar hoofdinhoud

Kevin Jochems schittert in 1,50 m-rubriek

Kevin Jochems, hier met Zanzibar. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De laatste rubriek van vrijdagavond op CSI Donaueschingen is gewonnen door Kevin Jochems en de Namelus R-zoon Captain Cooper. Jeroen Dubbeldam schopte het tot de zesde plaats in het zadel van SFN Zenith.

Van het vijftig combinaties tellende deelnemersveld bleven er in het basisparcours ‘slechts’ zes ruiters foutloos en stroomden door naar de barrage. Jochems en Dubbeldam kregen hierbij concurrentie van vier Duitsers.

Acht strafpunten

Met de Rash R-zoon SFN Zenith ging Dubbeldam als derde van start in de barrage, maar kwam niet helemaal lekker door het parcours en finishte met 8 strafpunten in 57,51 seconden.

Strakke rit

Twee ritten later stuurde Jochems zijn tienjarige KWPN-er de ring in en reed een strakke ronde. De ruiter liet nergens steken vallen en kwam zonder strafpunten over de finish. Daarbij klokte hij een tijd van 40,19 seconden, tot dan toe snel genoeg om de vier eerder gestarte combinaties voor te blijven.

Snelste tijd

Na Jochems kwam alleen nog Mario Stevens in de ring met de KWPN-gefokte Banana Pancake (v. Empire). Qua tijd (37,11) bleef de Duitser ruimschoots voor op zijn voorganger, maar een balk kwam hem duur te staan en zorgde ervoor dat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een derde plaats achter Simon Widmann met Domburg van de Rechri (v. Heartbreaker).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Kevin Jochems schittert in 1,50 m-rubriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook