Ga naar hoofdinhoud

Khalid Hilal Al Khatri wint GP-kwalificatie Al Ain

Khalid Hilal Al Khatri was gisteren de snelste in de Grand Prix kwalificatie in Al Ain. De ruiter uit Bahrein komt met de Silvio I-dochter Sierra steeds meer in vorm, na de derde plaats eergisteren in de hoofdrubriek. Al Khatri reed  Ahmad Saber Hamcho op ruim een seconde. Tina Lund volgde op ruim drie seconden achter de winnaar. Henk van de Pol kreeg met de merrie Dilithyia VLS (v. Vaust S) twee balken en eindigde onderin het klassement.

In de 1,45m-kwalificatie rubriek direct op fouten en tijd bleven 17 combinaties foutloos. Khalid Hilal Al Khatri legde op de kleine, snelle merrie Sierra het parcours als snelste af in 65,27 seconden. Geen enkele ruiter kwam hierbij in de buurt. De Syriër Ahmad Saber Hamcho klokte met Lola V (v. Locarno) 66,89 seconden, goed voor de tweede plek. De Deense Tina Lund sprong Big Red (v. Cartani) naar de derde plaats in 68,87 seconden.

Het best Nederlandse paard stond op de vierde plaats. De door Pegasus Stables uit Bentelo gefokte Barcelona (v. Mr. Blue) kwam onder zijn Italiaanse ruiter Natale Chiaudani in 70,10 seconden over de finish.

1,40m speed class

De 1,40m-rubriek kreeg een Nederlandse tintje door de overwinning van de Lupicor-zoon Amethist D. De Syrische ruiter Shady Ghrayeb snelde met de twaalfjarige KWPN’er ondanks een springfout naar de overwinning in de speed class. Hij werd op drie tiende gevolgd door Mohammed Ghanem Al Hajri op de Catoki-zoon Catan 13. De derde plaats ging opnieuw naar Syrië. Ahmad Saber Hamcho was op zijn nieuwe aanwinst Brown Sugar (v. Chacco Blue) een seconde langzamer dan zijn landgenoot. De KWPN’er Brown Sugar was in Drachten begin dit jaar nog even te zien onder Frank Schuttert, maar de Jordaniër Hani Kamal Raji Bsharat zat de laatste maanden in het zadel van de elfjarige merrie.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook