Ga naar hoofdinhoud

Kim Emmen snelt met Evita naar zege in Kreuth

Kim Emmen hier met Ventje. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de 1,40m-rubriek voorafgaande aan de Grote Prijs van Kreuth sprong Kim Emmen zojuist met de Diarado-dochter Evita naar de zege. Ook in de Midden Tour finale was er prijs voor Emmen. Hierin werd ze op Audi's Wizard vierde.

De negenjarige Evita kwam eind vorig jaar bij Kim Emmen onder het zadel nadat Ruben Romp de stallen van Eric Berkhof had verlaten. In Kreuth had Emmen met Evita nog niet veel succes, maar dat veranderde in de tweede 1,40m-rubriek van vanmorgen. Met een snelle foutloze ronde in 61,68 seconden boekte Emmen een overtuigende zege.

Emmen verwees Roland Grimm op Captain (v. Canstakko) naar de tweede plaats, de Zwitser was vier seconden langzamer. Ook de nummer drie Sergey Khomashko bleef nog foutloos op Clearday 4 (v. Clearway), daarna ging niemand meer zonder fouten.

Midden Tour

In de Midden Tour finale, eerder op de ochtend, was er een vierde plaats voor Kim Emmen. Nu zat ze in het zadel van Audi’s Wizard, de vijftienjarige Lupicor-zoon die eerder onder Vincent Voorn en Ruben Romp ging. Het was de eerste internationale wedstrijd voor Emmen en de hengst. De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjech Ales Opatrny met de Holsteiner Crook (v. Colman).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook