Ga naar hoofdinhoud

Kleine verschillen zorgen voor NK-hoogspanning

Gert Jan Bruggink nam zojuist in de eerste omloop van de finalewedstrijd om het Nederlands kampioenschap springen de leiding over van Leon Thijssen. Maar met nog één zware ronde te gaan staat het podium bepaald nog niet vast. De verschillen zijn klein, tussen de voorlopige nummer één en de voorlopige nummer zes bevinden zich twee springfouten.

Dirk Kat kocht Primeval Dejavu in 2008 op de Expo Talent Sale voor Gert Bruggink. Een goede investering, want de vermogende Heartbreaker-zoon wandelde probleemloos over het zware parcours van Louis Konickx. Vier combinaties haalden vanmiddag in Mierlo met succes het laatste uit hun vermogens, onder hen ook Leon Thijssen met Tyson. Met Harthago ging de man uit Baarlo aan de leiding, maar voor deze merrie was het slot van het fysiek zware parcours een beetje teveel. Drie balken deden deze combinatie naar de kelder van het klassement afdalen. Maar met Tyson had Thijssen uiteraard nóg een fantastisch ijzer in het vuur. Met de Numero Uno-zoon behield Thijssen de controle en het overzicht en na een foutloze ronde staat hij nu met 1,91 op de tweede plaats, achter Bruggink (1,04).

Ondanks een fout op de zware dubbelsprong aan het eind van het parcours neemt Vincent Voorn met de achttienjarige Gestion Priamus Z voorlopig de derde plaats in (4,54), gevolgd door Jeroen Dubbeldam met Utascha SFN, die op dezelfde dubbelsprong een veer moest laten (5,56).

In de tussenstand staat Albert Voorn zeer knap op de vijfde plaats (7,68), nadat de lastige Tobalio een fout maakte op hindernis 1, door meer acht te slaan op de omgeving dan op de hindernis. Zelfs Hendrik Jan Schuttert, die met Cerona één springfoutje maakte, houdt met 9,03 nog zicht op het podium.

Broer Frank Schuttert was met Winchester één van het kwartet dat foutloos bleef. Als eerste starter had Tim Hendrix met Very Nice al dat goede voorbeeld gegeven.

Klik hier voor alle berichtgeving over het NK springen.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook