Ga naar hoofdinhoud

Koliek wordt Boeve’s Montreux fataal

Anne-Liza Makkinga met Boeve's Montreux
Foto De Paardenkrant

De springhengst Boeve’s Montreux (v. Hinault) van Herman Boeve van Stal Veldhoek is vorige week overleden. De inmiddels achttienjarige hengst die amazone Anne-Liza Makkinga naar een hoger plan bracht, was nog volop in de race op de nationale wedstrijden. Een koliekaanval werd hem fataal.

“Hij had een liesbreuk. Ze hadden hem nog wel geopereerd en zijn testikels en een stuk darm verwijderd. Het leek eerst heel goed te zijn gelukt. De tweede dag begon hij zelfs al iets te mesten, maar daarna kreeg hij een terugslag. Er was weer een stuk darm afgestorven. Hij had nog 20 procent kans en in goed overleg is besloten hem in te laten slapen”, vertelt Makkinga. Uit sectie is gebleken dat hij inderdaad geen schijn van kans had gehad.

Makkinga kreeg Montreux twee jaar geleden en er was meteen een klik. “Met hem won ik mijn eerste Grote Prijs op het CSI in Twente in 2010. We hadden een hele sterke band. Hij heeft echt heel veel voor me betekend.” Montreux was goedgekeurd bij het KWPN, SBS, SI en Oldenburger stamboek. Van hem is nog wel diepvriessperma beschikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook