Ga naar hoofdinhoud

Kort wisselt leerboeken en springparcoursen af

Anouk Kort, hier met Parodie

Anouk Kort met ParodieAls ze niet met haar neus tussen de boeken zit, is Anouk Kort in de springpiste te vinden. De rechtenstudente moet haar wedstrijden rondom haar examens plannen, maar doet dit met succes. Met haar eerste paard Parodie (v. Karandasj) won ze afgelopen weekend de masters in het Belgische Peer.

De van oorsprong Zeeuwse Anouk Kort vertrok vorig jaar juli uit Lewedorp. Sinds die tijd woont ze samen met haar vriend Ruben Lamers. Hun nieuwe woonplaats ligt in het Belgische Sint-Huibrechts-Lille, kort over de grens bij Valkenswaard. “We wonen bij de stal van Ruben’s oom Ino Lamers en rijden ook paarden voor hem”, vertelt de amazone, die door de organisatie van het concours in Peer werd uitgenodigd om de masters te rijden, evenals haar partner.

Kwartiertje
“Peer is slechts een kwartiertje bij ons vandaan. Afgelopen winter hebben we daar ook steeds gereden, omdat we geen binnenbak hebben. Eigenlijk zouden we daar allebei starten, maar Ruben’s paard raakte geblesseerd.”

De masterrubriek telde 22 combinaties. “De eerste ronde was op 1,30-m-niveau. Daarvan bleven er vrij veel over.” Er volgden meerdere omlopen en in de laatste barrage, waarin de hindernissen inmiddels op 1,65 m stonden, trok Anouk Kort aan het langste eind. Het leverde haar 1.500 euro op.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Linde Oortveld

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.