Ga naar hoofdinhoud

Kristen Vanderveen opnieuw niet op snelheid te kloppen

In Las Vegas is Kristen Vanderveen goed onderweg. Na een spectaculaire zege in de Welcome Speed Classic met de Berlin-zoon Bull Run’s Faustino de Tili, was het vannacht opnieuw raak. Vanderveen snelde met de KWPN-merrie Bull Run’s Divine Fortune (v. Padinus) naar de overwinning in het jachtspringen. Eric Navet werd na de tweede plaats verwezen.

Het jachtspringen over 1,35m was vannacht de hoofdrubriek in Las Vegas. Kristen Vanderveen zette halverwege de rubriek de winnende tijd op de klokken met de achtjarige Padinus-dochter Bull Run’s Divine Fortune, 54,24 seconden, twee seconden sneller dan John Perez.

Remco Beens C-Valentijn nu onder John Perez

John Perez had even daarvoor de KWPN’er C-Valentijn naar 56,20 seconden gereden. Perez werd uiteindelijk derde met de Namelus-zoon die hij pas sinds oktober onder het zadel heeft. Remco Been reed de tienjarige ruin tot voor kort in 1,30m- tot 1,40m-rubrieken.

Navet tweede

Aan het einde van de proef maakte Eric Navet het nog spannend voor Kristen Vanderveen. De Fransman kwam met de BWP’er The Flying Ham (v. Bordeaux VDL) in 55,26 seconden over de meet, een seconde langzamer dan de Amerikaanse. Hunter Holloway reed de tweede tijd (55,02 seconden) met de KWPN gefokte Eastern Jam (v. Lexicon), maar verspeelde de topklassering door een springfout en werd elfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook