Ga naar hoofdinhoud

Kristen Vanderveen met orkaankracht naar overwinning in Las Vegas

Kristen Vanderveen en Bull Run's Faustino de Tili Foto: McCool

Met een formidabele ronde snelde Kristen Vanderveen vannacht met de Berlin-zoon Bull Run's Faustino de Tili naar de overwinning in de Las Vegas Welcome Speed Classic. De Amerikaanse reed maar liefst zeven seconden sneller dan Eric Navet en de KWPN'er Basimodo (v. Quasimodo Z). Eerder op de avond had Vanderveen al haar goede vorm getoond door tweede te worden in de 1,35m Twee Fasen rubriek met Bull Run's Divine Fortune, de achtjarige dochter van Padinus.

In de Welcome Speed Classic had Kristen Vanderveen al vroeg met de twaalfjarige hengst Faustino de Tili de spectaculaire tijd van 54,77 seconden op het scorebord gezet. Hier kwam niemand bij in de buurt. Richard Spooner met de KWPN-hengst Arthos R (v. Namelus R) en Jennifer Gates en haar routinier Alex (v. Arpeggio) doken ook onder de 60 seconden met 58,31 en 58,71 seconden, maar die tijd was lang niet genoeg en beiden kregen ook een balk aan de benen. Spooner werd uiteindelijk negende en Gates tiende.

Nederlandse paarden in de top tien

Op ruime afstand (in 61,83 seconden) volgde op de tweede plaats Eric Navet en de elfjarige Basimodo. Jennifer Gates bezette met haar tweede paard Luftikus S (v. Levisto) de derde plaats in 63,50. Op de vierde, vijfde en zesde plaats kwamen de Nederlands gefokte paarden VDL Wizard (v. Gentleman) onder Callan Solem, Utopia (v. Ircolando) met John Perez en VDL Bravo S (v. Ephepe for Ever) in handen van Hunter Holloway.

Campbell en Rocky W besten in 1,35m

In de 1,35m Twee Fasen rubriek werd Kirsten Vanderveen wel verslagen. Haar landgenote Kaitlin Campbell sprong met de negentienjarige KWPN’er Rocky W (v. Libero H), gefokt door Bennie Wezenberg, naar de winst. Campbell was ruim een seconde sneller in de tweede fase dan Vanderveen met haar nieuwe aanwinst Bull Run’s Divine Fortune, een achtjarige merrie van Padinus die ze twee maanden onder het zadel heeft. De derde plaats was voor Eric Navet en de BWP’er The Flying Ham (v. Bordeaux VDL).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook