Ga naar hoofdinhoud

Kristian Houwen: ‘Niets te verliezen, alles te winnen’

Kristian Houwen met Drop Shot VM. Foto: Equitext.

In de 1.40m Medium Tour finale op het Equestrian Centre de Peelbergen maakten vooral de Limburgse ruiters vanavond indruk. Plaats een, twee en vijf werden ingenomen door streekruiters, die op hun beurt tegengas kregen van twee Ierse heren. Kristian Houwen uit Wanssum scoorde met Drop Shot VM (v. Kannan) de snelste tijd en mocht tot zijn grote vreugde een Longines horloge in ontvangst nemen.

Liefst 17 van de 54 starts kwamen retour in de barrage, waaronder vijf Nederlandse combinaties. De tijd van de het Weertse koppel Vincent Voorn en Dante (v. Padinus), 43.72, werd al gauw geklopt door de Ierse ruiter Eoin Mcmahon, die voor de gelegenheid Leicester (v. Larimar) had gezadeld (43.63). Vervolgens nam zijn landgenoot, Anthony Condon, de leiding over met Chellano-telg Courtney Z in 42.66 seconden.

Sportieve verliezer

Dat het sneller kon bewees Leon Thijssen, die met de achtjarige Numero Uno-ruin For President in opperbeste vorm verkeert op De Peelbergen. Na verscheidenen topklasseringen stuurde hij nu aan op een finishtijd van 41.26 seconden. Na afloop gaf Thijssen zich sportief gewonnen: “ Niks jammer dat ik niet gewonnen heb, dit was toch mooie sport”, aldus de Limburgse routinier.

Niets te verliezen

“Ik had Leon zien rijden”, begint Kristian Houwen. “Ik had zeker niet gedacht dat het sneller kon. Hij ging ook twee keer voorlangs. Maar iedereen voor me was nul, dus ik dacht ik heb niets te verliezen en alles te winnen. Onder toeziend oog van de eigenaar, zijn familie en vriendin Liza Tiebot, gaf Houwen met de tienjarige Kannan-dochter een slotoptreden van formaat. Goed voor een tijd van 40.57 seconden. “En ik reed maar een van de twee voorlangs opties, maar dit paard maakt alles mogelijk.”

Bruiloft

“Drop Shot is de laatste tijd goed in vorm. Eerst werd ze Limburgs kampioen, toen tweede op het NK en hier werd ze afgelopen week een keer derde, vierde en nu eerste. Het vertrouwen om snel te kunnen gaan zonder fouten te maken is er”, vertelt Houwen trots. “Ik zei nog tegen de eigenaar van Drop Shot, Jan van Meever, toen we hierheen gingen: ‘Ik rijdt haar niet in de rankingproeven, maar de Midden tour. We gaan voor het horloge!’ Hoe cool dat ik het nu ook echt win! Deze uitkomst is een waardering voor het hele team, alleen kan er maar een iemand het horloge dragen. En dat ben ik ook zeker van plan bij onze bruiloft straks, meer accessoires kom ik trouwens niet mee weg”, grapt de winnaar tot besluit.

 

Alle uitslagen

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook