Ga naar hoofdinhoud

Kühner pakt zege in GP-kwalificatie in München, Van Wylick zesde

Paul van Wylick met Cantate. EIgen foto van Paul van Wylick
Max Kühner was vandaag op het CSI München met Alfa Jordan goed voor de snelste foutloze barragerit in de kwalificatie voor de Grand Prix en ging er voor de neus van de Duitsers met de zege vandoor. De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door thuisrijdende combinaties en Paul van Wylick eindigde met Cantate op de zesde plaats in deze rubriek over 1,50m.

Cantate kwam vandaag voor het eerst uit in een drie sterren-Big Tour en was met Van Wylick een van de zes barragisten, die foutloos bleef. In het basisparcours stond de tijd krap en ook in de barrage lagen de tijden dicht bij elkaar. Uiteindelijk liet Van Wylick de tienjarige merrie voor een volgepakte tribune in 48,86 seconden foutloos over de eindstreep galopperen en eindigde daarmee op de zesde plaats.

Kühner

De Oostenrijkse ruiter Max Kúhner ging er met de negenjarige Zangersheidehengst Alfa Jordan  met de zege vandoor. De zoon van Air Jordan Z werd als vierjarige op de veiling van Holger Hetzel verkocht voor 260.000 euro en kwam eerder ook uit onder Jeroen Dubbeldam.

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door Duitse ruiters. Michael Viehweg eindigde op de tweede plaats met Avalon (v. Alvarez) en Maximilian Lill werd derde met Capuccino (v. Clerus). De vierde plaats werd gedeeld door Tina Deuerer met Chanoc (v. Caretino) en Andreas Brünz met Balam (v. Diamant de Semilly), die in exact dezelfde tijd foutloos aan de finish kwamen.

Klik hier voor de rit van Van Wylick met Cantate

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.