Ga naar hoofdinhoud

Kuipers pakt GP-zege met nieuwe troef

Foto De Paardenkrant

Het gaat lekker met Doron Kuipers op de Costa del Sol-tour in het Spaanse Mijas. De ruiter, die voor Stal Everse met een aantal paarden naar het zuiden is afgereisd, haalde de ene na de andere topklassering de afgelopen weken en vandaag voegde hij daar met Blackberry een GP-zege aan toe. Het bijzondere van deze overwinning is dat Kuipers de Larino-dochter eigenlijk alleen maar mee had naar Mijas om haar een beetje te leren kennen. Daarnaast won hij ook een 1,40m-rubriek en werd vierde in een andere.

Kuipers rijdt Blackberry sinds begin oktober en nam de teugels over van Mischa Everse, die haar ook internationaal op 1,45m-niveau uitbracht. Afgelopen vrijdag won Kuipers al de ranking-proef voor de Grote Prijs met de zwarte merrie en vandaag herhaalde het duo deze prestatie.

Pius Schwizer pakte in de Grote Prijs de tweede plaats. In het zadel van PSG Future, waarmee hij vorige week zondag zelf de zege in de Grote Prijs van Mijas opeiste, moest hij vandaag met 48,11 seconden Kuipers en Blackberry voor laten gaan met een rit in 47,39 seconden. Duarte Seabra en Fernhill Curra Quinn (v. Rosire) sloten de top drie met een barragerit in 54,03 seconden, waarmee het Portugese paar zowat vier seconden langzamer was dan Schwizer.

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door de thuisrijdende Diego Perez Bilbao met Tarzan de Flandre (v. Calvaro Z) op de vierde plek en Santiago Nunez Riva met Monalisa LS (v. Montebello La Silla) op de vijfde plek.

Premium

Kuipers won niet alleen de Grote Prijs vandaag, maar schreef ook de overwinning in de Premium-tour over 1,40m op zijn naam. Met de achtjarige Andiamo-zoon Dazard schreef Kuipers de derde zege op rij op zijn naam in een 1,40m-rubriek. Het duo was in de barrage anderhalve seconde sneller dan de nummer twee Mauricio Huesca Perez met F Air Force II Berkenbreock (v. Nonstop) uit Mexico. James Paterson Robinson eindigde met Corneel (v. Cristallo) op de derde plek.

Master

Naast de Premium rubriek over 1,40m was er ook een Master-rubriek op die hoogte. De zege in deze rubriek was voor de Ier Michael Pender met HHS Hercules. Het duo was iets sneller dan Schwizer, die in deze rubriek net als in de GP tweede werd. De Zwitser kwam in deze Master met Electric Z (v. Erco van t Roosakker) aan de start en verwees de Brit Steven Franks met Carlow Cruiser (v. Cruiser) naar de derde plek. Kuipers eindigde in deze rubriek net naast het podium met Barrichello (v. Casantus) op de vierde plaats.

Klik hier voor de uitslagen in de GP
KLik hier voor de uitslagen in de Master 1,40m
Klik hier voor de uitslagen in de Premium over 1,40m

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Stal Everse

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook