Ga naar hoofdinhoud

KWPN-aangewezen Quintin VDL hoogste score ONNK-selectiewedstrijd

Bij de tweede selectiewedstrijd van het Open Noord-Nederlands Kampioenschap vrijspringen (ONNK) verdiende gisteren in Harich de KWPN-aangewezen Quintin VDL (v. Quaprice) de hoogste score. De hengst van de VDL Stud kreeg van juryleden Jannes Klock en Teus van den Brink een mooie score van 54,5 punten mee. Bij de vierjarige en oudere springpaarden ging de hoogste score naar een vierjarige schimmelzoon van Arezzo VDL.

Het ONNK bestaat uit drie selectiewedstrijden en een finale. Vorige week zaterdag vond in Tolbert de eerste selectiewedstrijd plaats en 24 maart wordt in Bronneger de laatste selectiewedstrijd gehouden. Eén week later is de finale van het ONNK in Bronneger.

Quintin VDL sprong gisteren overtuigend naar de hoogste score. Voor zijn galop, techniek van het achterbeen en bascule ontving hij een acht. Jannes Klock en Teus van den Brink, die de zieke Bert van den Oetelaar verving, gaven de Quaprice-zoon zelfs een 8,5 voor vermogen.

De tweede score bij de driejarige springpaarden ging naar Forever Strong (v. Zirocco Blue VDL). De bloedgemaakte, vos merrie kreeg 52,5 punten, waaronder een acht voor techniek van het achterbeen en een acht voor reflexen. De driejarige merrie Forza (v. Flipper d’Elle) verdiende de derde score bij de driejarige springpaarden. Ze kreeg 52,0 punten en kreeg een acht voor techniek van de achterhand en voor de bascule. Zowel Forever Strong als Forza zijn gefokt en in bezit van familie Van der Waaij uit Eemnes.

De Arezzo-zoon die bij de vierjarige en oudere springpaarden de hoogste score pakte, kreeg 53,5 punten toebedeeld. De kleinzoon van Cantus kreeg een 8,5 voor de techniek van het voorbeen en een acht voor de reflexen. De tweede score werd gedeeld door twee nakomelingen van Zapatero VDL. Doutzenminka (mv. Cantos) kreeg 51,0 punten, waaronder een acht voor reflexen. Doniki H (mv. Ahorn) kreeg dezelfde score met eveneens een acht voor reflexen.

Behalve een vrijspringwedstrijd vormt het ONNK ook een wedstrijd voor vrij bewegen. De deelname bij zowel de driejarige als de vierjarige en oudere dressuurpaarden viel beduidend lager uit dan bij de springpaarden. De Ampère-dochter Florentina kreeg met 44,0 de hoogste score bij de driejarigen, waaronder een 7,5 voor stap, draf, souplesse en houding en balans. Bij de vierjarige en oudere dressuurpaarden ging de hoogste score naar Wednesday. De Paddox-nakomeling kreeg 44,5 punten, waaronder een acht voor stap.

Klik hier voor de uitslagen van de ONNK-selectiewedstrijd in Harich.

Klik hier voor de uitslagen van de ONNK-selectiewedstrijd in Tolbert.

Bron: Horses / Fokvereniging Oostermoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook