Ga naar hoofdinhoud

KWPN-dekhengst Crespo VDL verkocht naar Amerika

Crespo VDL met Angelique Hoorn
Crespo VDL hier met Angelique Hoorn. Foto Jacquelien van Tartwijk

De bij het KWPN goedgekeurde Holsteinerhengst Crespo VDL is verkocht naar de Verenigde Staten. Dat maakte Mark Martens vandaag op facebook bekend. Martens wenst de nieuwe eigenaar en de hengst, die in 2010 werd goedgekeurd voor de dekdienst en  internationaal op 1,45m-niveau loopt, een geweldige toekomst samen.

Crespo VDL, die inmiddels tien jaar is, werd in 2010 goedgekeurd voor het KWPN met in totaal 78,5 punten. De Canturo-zoon werd daarna in 2011 door Jur Vrieling uitgebracht in de GMB-hengstencompetitie waarin hij derde werd in de finale in 2012. Later in dat jaar nam Angelique Hoorn de teugels van de hengst over. In de GMB-competitie-finale op de hengstenkeuring in 2013 eindigde het duo toen op de tweede plaats.

Internationaal

Internationaal werd Crespo VDL tot nu toe het laatst uitgebracht op 1,45m-niveau door Marton Schneider uit Hongarije. Hij nam de teugels over van Kirsten Rikkert, die in 2016 een aantal successen boekte met de hengst op 1,30-1,35m-niveau.

Nakomelingen

Uit de eerste jaargang nakomelingen heeft Crespo  twee paarden, die internationaal in de sport lopen, Gerald (mv. Emilion) en Gradetty (mv. Silvio II) en een bij het BSH-goedgekeurde zoon, Gresbo jr (mv. Goodtimes).

 

Bron: FB

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook