KWPN-hengst Humberto verkocht aan Stutteri Ask - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Humberto verkocht aan Stutteri Ask

Humberto Ask (v. Cornet Obolensky) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Kees van den Oetelaar meldde vanmorgen op zijn Facebook-pagina dat de KWPN-hengst Humberto verkocht is aan Stutteri Ask in Denemarken: "Onze Humberto verhuisd naar Denemarken!" De zoon van Cornet Obolensky komt vandaag al op de na-keuring van het Deense stamboek.

Op de hengstenkeuring in Den Bosch had Stutteri Ask al belangstelling getoond voor de 4-jarige Humberto. “Toen zij bij ons kwamen of de hengst te koop was, zeiden wij dat daar absoluut geen sprake van was. Een week nadien stonden de mensen van Ask bij ons thuis op de stoep en vertelde ons dat ze maar één paard wilden kopen. En dat was Humberto!”, schrijft Van den Oetelaar. “Na twee keer samen aan tafel gezeten te hebben, zijn wij toch tot een besluit gekomen om de hengst te verkopen.”

“Ergens ben ik helemaal niet blij dat ik hem verkocht heb. De besten wil je altijd graag zelf houden. Het is een fenomeen van een paard, fantastisch gefokt met drie moeders op rij die internationaal springen. Maar ik moet ook aan de toekomst van ons bedrijf denken, dan moet je soms wel eens een topper verkopen.”

De Belgisch gefokte Humberto werd vorig jaar via het vrijwillig verrichtingsonderzoek bij het KWPN goedgekeurd met 76.5 punten. Vandaag wordt hij door Stutteri Ask voorgebracht op de na-keuring van het DWB. Daar komt ook de KWPN’er Ice King Texel (v. Everdale).

Eerder probeerde Van den Oetelaar zijn hengst om te dopen in ‘Humberto Tan’. “Maar dat mocht niet van Humberto Tan”, aldus de hengstenhouder uit Schijndel. Nu gaat de hengst door het leven als Humberto Ask.

Van den Oetelaar heeft bij de verkoop bedongen dat hij voor Nederlandse fokkers het sperma blijft distribueren.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook