KWPN-hengst Larino overleden - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Larino overleden

De KWPN-hengst Larino (v. Concorde) is in Argentinië op 22-jarige leeftijd overleden. Zo laat team Nijhof weten via Facebook.

De schimmelhengst Larino is een zoon van de springpaardenvererver Concorde. Zijn moeder Erina is een dochter van de bekende Ramiro-zoon, Armstrong.

In 1999 behaalde Larino tijdens de Zwolse Paardendagen de titel Coming Stallion. Larino maakte met zijn ruiter Peter Geerink zijn opwachting in de internationale rubrieken voor jonge paarden, met onder andere goede klasseringen in Arnhem, Den Haag en Mechelen.

In het najaar van 2001 maakte Larino zijn Grand Prix-debuut en behaalde hij tweede plaats in Den Haag, werd hij tweede en derde in Valkenswaard en liep een fantastische nulronde in de landenwedstrijd van Rotterdam, waar hij ook ex aquo zesde werd in de Grand-Prix.

Als jongste deelnemer was Larino zesde in het Nederlands kampioenschap in Mierlo. Verder was Larino vierde in de Grand Prix van Hickstead, vijfde in de Grote Prijs van Bremen en won daar goud in de Landenwedstrijd. Ook won Larino de VHO-trofee in 2003.

Zijn nakomelingen doen het ook goed in de sport, zowel nationaal als internationaal.

Bron: Team Nijhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook