Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengstenkeuring introduceert Grote Prijs

Overzicht hengstenkeuring
Het programma van de KWPN-hengstenkeuring wordt komende editie aangevuld met enkele nieuwe springonderdelen. Behalve de finales van de KNHS/KWPN GMB hengstencompetities, de VHO Trofee (1,40m) en de presentatie van de nieuwe jaargang hengsten, wordt voor het eerst op donderdagavond een Grote Prijs over 1,50m verreden. Een ander nieuw onderdeel van de programmering is de nakomelingenwedstrijd springen op woensdagavond.

Op woensdag 30 januari staat een springwedstrijd op het programma waarbij drie nakomelingen van dezelfde hengst het in teams tegen elkaar gaan opnemen. Paarden geboren in 2006, 2007 en 2008 kunnen deelnemen. Paarden geboren in 2006 springen een parcours van 1,30m, paarden geboren in 2007 een parcours van 1,20m en paarden geboren in 2008 een parcours van 1,10m. Deelname is niet beperkt tot hengsten, ook merries en ruinen kunnen worden ingeschreven. Een team mag ook bestaan uit drie paarden geboren in 2008. Niet alle leeftijdscategorieën hoeven in een team vertegenwoordigd te zijn. Deelnemende combinaties moeten in het bezit zijn van een startpas.

De Grote Prijs tijdens de springavond op donderdag 31 januari wordt verreden over een parcours van 1,50m. De wedstrijd is open voor alle KWPN-goedgekeurde en erkende hengsten die startgerechtigd zijn op dit niveau. Het prijzengeld dat beschikbaar is voor deze rubriek is minimaal 7.500 euro. Deze avond worden ook de nieuwe hengsten van de jaargang 2012 gepresenteerd, zijn de finales van de KNHS/KWPN GMB hengstencompetitie springen en vindt de 1,40m-springwedstrijd plaats om de VHO Trofee.

De hengstenkeuring is van woensdag 30 januari tot en met zaterdag 2 februari 2013 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.