Ga naar hoofdinhoud

KWPN maakt de dienst uit op Veracruz

Op het Centraal Amerikaanse en Caribische kampioenschap Veracruz heeft het eerste individuele springonderdeel een volledig KWPN-podium opgeleverd. Het goud ging naar Pablo Barrios met Zara Leandra (v. Metropole), het zilver naar Florentino Hector met Unico (v. Odermus R) en Roberto Teran Tafur won brons met de Sheraton-dochter Woklahoma.

Dit grootse kampioenschap is te vergelijken met de Olympische Spelen en vindt één keer per vier jaar plaats. Het omvat 36 sporten en 46 disciplines, waaronder dus de paardensport.

Pablo Barrios was de snelste in het jachtparcours met de tienjarige Zara Leandra, hoewel de afstand naar de drie belangrijkste concurrenten niet groot was. Op minimale afstand volgden achtereenvolgens Hector Florentino Roca met Unico, Roberto Teran Tafur met zijn WK-paard Woklahoma en Daniël Bluman met Believe (v. Ukato).
Zesde werd Maria de la Torre met Wise Guy (v. Numero Uno), terwijl Alvaro Tejada Arriola met het WK-paard Voltaral Palo Blanco (v. Voltaire) de zevende positie bemachtigde. Ook binnen één springfout afstand op de winnaar staat Angel Karolyi met Indiana 127 (v. Indoctro), op de achtste plaats.

Vandaag vervolgt het kampioenschap met het tweede onderdeel voor zowel het team als individueel. Aanstaande zaterdag vinden de finales plaats op het Equestrian Club Coapexpan.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook