Ga naar hoofdinhoud

KWPN’er Brown Sugar wint onder Bisharat kleine Grand Prix

Ibrahim Hani Bisharat schreef zojuist de kleine Grand Prix van het CSI4* in Al Rayyan, Qatar, op zijn naam. De ruiter uit Jordanië had de KWPN-merrie Brown Sugar onder het zadel en was in de winning round de snelste fouloze combinatie. Thuisruiter Nasser Al Ghazali werd tweede voor Bader Mohammed Alfard.

Ibrahim Hani Bisharat heeft de tienjarige Chacco Blue-merrie uit de stam van Irco Polo, Brown Sugar, al vanaf het begin onder het zadel. Het fokprodukt van J.A.M. Althuyzen uit Sint Anthonis werd vorige weekend nog tweede in een 1,45m-proef in Doha. Nu kon Bisharat de hoofdprijs in ontvangst nemen na zijn foutloze winning round in 39,94 seconden.

Nasser Al Ghazali en Delloren (v. Drosselklang II) volgen op de tweede plaats. Ook zij waren foutloos en klokten 40,45 seconden. De derde plaats ging naar de Saoediër Bader Mohammed Alfard die ook een Chacco Blue-nakomeling in handen had, de tienjarige merrie Fulla.

Edwina Tops-Alexander reed haar nieuwste aanwinst, de tienjarige Sirius du Granit, in Grand Prix. Begin deze maand nam ze de teugels over van Thibault Pomares. Vorige week debuteerde ze in Doha en in deze 1,45m-proef bleef Tops foutloos en werd vierde.

De top vijf werd volgemaakt door Rakan Al Hasawi met de achtjarige Dennis (v. Quidam de Revel), het paard werd voorheen gereden door Bart de Bruijn. De Griekse amazone Athina Onassis miste met haar miljoenenpaard MHS Going Global op haar de winning round. Ze kreeg een tijdfout met de zoon van Quidam Junior en werd elfde.

Vanavond is de wereldbekeromloop in Al Rayyan.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.