Ga naar hoofdinhoud

KWPN’er Presley Boy wint Grote Prijs Gijón

Khaled Al Eid uit Saoudi-Arabië won zondag 5 september met KWPN'er Presley Boy (v. Concorde) de Grote Prijs op de CSIO5*-wedstrijd in het spaanse Gijón met een tijd van 60 seconden in de barrage. Al Eid won hiermee 41.500 euro. Presley Boy scoorde ook al dubbel foutloos in de landenwedstrijd. Op de tweede plaats stond tevens een KWPN'er, Silvana de Hus, gereden door de Fransman Kevin Staut. Staut eindigde nog geen seconde later dan de winnaar en ontving 28.500 euro.

Beste Nederlander was Aniek Poels met vosmerrie Asteria 2 (Calvados x Luciano). Zij eindigde op de dertiende plaats. Ze had vijf strafpunten, door een balk en een tijdfout.

Presley Boy is een fokproduct van Ad de Koning, die direct bij de geboorte al verwachtte dat het een toppaard zou worden. Hij vernoemde de hengst naar Elvis Presley, aangezien zijn vrouw fan was van de zanger. Het waren Stal Stenfert en Stal Melse die Presley Boy op zesjarige leeftijd ontdekten op CSI Twente en vervolgens aankochten. “Begin februari liep hij al zijn eerste 1,50-rubriek binnen in Borken en sprong hij dubbel foutloos. En dat op zo’n jonge leeftijd”, vertelt Maarten Stenfert. De hengst vertrok naar Jaime Azcarraga in Mexico en wist met hem menig Grote Prijs te winnen. In juli kocht Khaled Al Eid Presley Boy. Hij hoopt met de hengst goede resultaten te behalen op de Wereldruiterspelen in Kentucky.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KWPN

Lees ook:
Saoudi-Arabië koopt toppaarden in

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook