Ga naar hoofdinhoud

KWPN’er Z Wellie onder Rima Da naar winst in GP Beijing

De Chinees Rima Da reed gisteren de dertienjarige KWPN'er Z Wellie naar de overwinning in de Grand Prix van Beijing. De 2*-wedstrijd was meteen een wereldbekeromloop in de Chinese liga. Da was met de Celano-zoon in de barrage sneller dan zijn landgenoten Ruiji Liang op Indiana van't Heike (v. Darco) en Tongyan Liu met Ku Bu Qi.

In de barrage van de 1,50m-wedstrijd gingen zeven combinaties van start, één ruiter moest hierin opgeven. In de strijd om de koppositie was Rima Da de sterkste met het fokproduct van stoeterij Roelofs uit Den Ham. Met de dertienjarige hengst van Celano klokte Da 44,89 seconden en pakte zo zijn eerste grote overwinning.

Roelofs uit Den Ham

Rima Da heeft Z Wellie sinds april 2013 onder het zadel en vorig jaar werd hij vierde met het paard in de finale van de Chinese league van de FEI World Cup. De dertienjarige zoon van Celano stamt uit de springpaardenfokkerij van Roelofs uit Den Ham. Uit zijn merrielijn komen ook de 1,60m-paarden Oberon (Cameron Hanley), Medoc II (onder meer gereden door Michael Korompis) en Vici R (Sven van Dijck).

Rozier enige Europeaan

Ruiji Liang nam met Indiana van’t Heike (v. Darco) op een seconde achterstand de tweede plaats voor zijn rekening in de GP. Tongyan Liu reed Ku Bu Qi eveneens foutloos en werd derde. De Fransman Philippe Rozier was de enige Europeaan in de wedstrijd. Op de Iers gefokte Grc Tadmus (v. Tadmus) werd hij vierde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook