Ga naar hoofdinhoud

KWPN’er Zantos II op kop in 3* ‘Welcome’-rubriek Tryon

Andy Kocher en de KWPN'er Zantos II lieten het er makkelijk uitzien in de met 35 duizend dollar gedoteerde openingsproef in het Tryon International Equestrian Center in Mill Spring. Op overtuigende wijze sprong twaalfjarige zoon van Solitair naar de overwinning. Laura Kraut en Adam Prudent waren de twee overige foutlozen in de barrage maar ruim langzamer dan Kocher.


De 1,50m-rubriek had een sterk deelnemersveld, met een aantal Olympia-gangers.  Zeven combinaties haalden de barrage. Andy Kocher moest met de kleine en uiterst voorzichtige Zantos het spits af bijten in de barrage. Hij zette een tijd van 38,458 seconden op de klokken waar niemand meer aankwam. Voor Kocher de eerste grote overwinning met het paard, die hij pas sinds begin augustus uitbrengt. Hij kwam via de Whitakers in Amerikaanse handen.

Laura Kraut en de Holsteiner Confu (v. Contact Me) volgden in 40,001 seconden op ruime achterstand en ook de nummer drie, Adam Prudent op Victorio 5 (v. Uccello) kwam met de 42,349 seconden niet in de buurt van Kocher.

De Amerikaanse Adrienne Sternlicht reed haar nieuwe aanwinsten Cristalline (v. Cristallo I) en Toulago (v. Toulon) in de barrage naar de vierde en zesde plaats, beide paarden kregen een balk aan de benen. Synapse de Blondel (v. Idéal de la Loge) die debuteerde onder Alexa Lowe Wiseman had ook een balk in de barrage en werd vijfde. Kent Farrington klokte, zoals hij dat vaak doet, de snelste tijd met veertienjarige KWPN’er Voyeur (v. Tolano van ’t Riethof), maar moest dat bekopen met twee afgeworpen balken en werd zevende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrtant-Horses.nl/Persbericht

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook