Ga naar hoofdinhoud

La Baule: Vincent Voorn zesde in Grand Prix

Vincent Voorn Alpapillon ArmanieVincent Voorn eindigde zojuist als zesde in de Grand Prix van La Baule. Op het vijfsterrenconcours in Frankrijk reed hij Audi's Alpapillon Armanie (v. Aldato) foutloos de barrage rond van het 1,50/1,60m-parcours binnen 44,27 seconden.

“Ik weet dat mijn paard geen snelheidsduivel is, dus probeerde ik een vlotte foutloze rit neer te zetten. Dat lukte prima, waarbij Armanie tot en met de laatste hindernis heel goed zijn best bleef doen”, vertelt Voorn na afloop.

Winnaar van de Grand Prix werd de Canadees Eric Lamaze met KWPN’er Hickstead (v. Hamlet). Hij reed foutloos binnen 37,22 over de finish. “Deze Grote Prijs is één van de klassiekers in onze sport en het winnen van een klassieker geeft altijd een extra gevoel van trots”, aldus Lamaze.
Penelope Leprevost eindigde als tweede met Mylord Carthago (v. Carthago). De Duitser Carsten Otto Nagel plaatste zich als derde met Corradina (v. Corrado).
Marc Houtzager werd elfde met Sterrehof’s Opium (v. Polydor). “In het barrageparcours bokte Opium weer eens heftig”, zegt Houtzager. “Ik corrigeerde, maar de harmonie was even weg, waardoor we tegen een springfout op de tweede hindernis, een relatief eenvoudige steilsprong, aanliepen.”

In de 1,45/1,50m-rubriek stond ook een Nederlander in de top tien. Eric van der Vleuten plaatste zich als achtste met VDL Groep Kaid (v. Brett Saint Clair). Deze rubriek kwam op naam van Ashlee Bond uit Amerika met Cadett 7 (v. Cor de la Bryere).
Albert Zoer pakte de twaalfde plaats met Wollie Bollie (v. Cantos).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.