Ga naar hoofdinhoud

Laatste man Hutton klopt Wathelet in super GP Fryslan

Gregory Wathelet zette vanmiddag in de Grote Prijs van Drachten als eerste starter het spul op de wagen. Maar laatste ruiter Samuel Hutton beroofde de Belg van de illusie dat hij het hoofdnummer van bijna een maand paardensport in het Fries Congrescentrum zou winnen.

Vijftien combinaties vochten in het slotstuk van ICNN Drachten om de hoofdprijs van 20.000 euro. Het leek erop dat Gregory Wathelet als eerste ruiter meteen al de knock out-klap had uitgedeeld. Met Papillon Z (v. Perhaps) nam de Belg alle risico’s en zo kwam 0/29,51 op het bord te staan. Het duurde veertien combinaties voor Samuel Hutton in de laatste seconden van ICNN Drachten met Heidi du Ruisseau Z (v. Heartbreaker) bijna een seconde sneller aan de finish kwam.

De Italiaan Emanuele Gaudiano mocht als derde opstellen, dankzij de vinnige instelling van zijn Padinus-dochter Admara. Heel knap stuurde Jody van Gerwen haar oersterke, maar ook eigenzinnige Acord (v. Andiamo Z) naar de vierde plek, gevolgd door Bart Bles die Lord Sandro DDH (v. Lordanos) rustig naar de tweede nul reed. Bles bouwde de talentvolle hengst van De Havikerwaard met een gecontroleerde ronde op voor Jumping Amsterdam, waar deze combinatie komende week aan de start zal verschijnen.

Albert Voorn en Tobalio meldden zich opnieuw voor de beslissende omloop, maar dit keer ging het in de barrage mis. Vrijdagavond nog won de combinatie de Zware Tour-rubriek, ditmaal brak de Numero Uno-zoon in de voorwaartse lijn op zeven galopsprongen naar de afsluitende steilsprong wat af, waardoor de balk rolde. Met 4 in 29,97 eindigde Voorn als zevende.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Laatste man Hutton klopt Wathelet in super GP Fryslan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook