Ga naar hoofdinhoud

Lamaze en Fine Lady openen LGCT in Mexico met overwinning

Eric lamaze met Fine Lady 5Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Het bronzen paar van de Olympische Spelen in Rio, Eric Lamaze en Fine Lady, toonden hun kwaliteiten in de hoofdrubriek van de openingsdag van de Global Champions Tour in Mexico. Na een spannend duel met Scott Brash pakte de Canadees de overwinning in de Massimo Dutty Trophy. Sanne Thijssen was op Celine M Z de beste Nederlandse met een elfde plaats.

De Italiaanse parcoursbouwer Uliano Vezzani  had een pittig parcours neergezet van 1,50m tot 1,55m hoog. Zelfs voor sommige van de beste ruiters ter wereld was het een uitdaging om het foutloos te overwinnen. Uiteindelijk gingen acht van de 52 combinaties zonder fouten rond.

In de barrage gingen Nicola Philippaerts met de Holsteiner hengst Chilli Willi (v. Casall) en Alberto Zorzi op Cornetto K (v. Cornet Obolensky) met foutloze rondes Eric Lamaze voor. Philippaerts reed de uiteindelijke zesde tijd, Zorzi was een seconde sneller en werd vijfde.

Overal galopsprong minder

Lamaze en zijn veertienjarige Forsyth-dochter Fine Lady reden in de derde rit overal een galopsprong minder en snelden in 38 seconden over de finish. De Canadees legde de druk bij Scott Brash die volgde met Hello M’Lady. De Brit kwam met de snelle Indoctro-merrie op twee tiende van de tijd van Lamaze en werd tweede.

Mansur en Kukuk

Daarna volgden nog twee pogingen om de leiding over te nemen, maar zowel Yuri Mansur en Christian Kukuk kwamen te kort. Mansur eindigde op Quartz de la Lande (v. Jenny de la Cense) als derde, Kukuk reed met Limonchello NT (v. Lord Caletto) de vierde tijd.

Thijssen vier strafpunten

Sanne Thijssen was met haar tienjarige merrie Celine M Z (v. Crusador) de snelste vierfouter in het basisparcours en dat leverde haar het elfde geld op. Leoold van Asten werd vijftiende met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) door een afgeworpen balk. Ook Maikel van der Vleuten kreeg vier strafpunten VDL Groep Arera C (v. Indoctro).

Global Champions League

Team Valkenswaard pakte de eerste overwinning in de GCL. Het team bestaande uit Alberto Zorzi en Bertram Allen was het enige team dat foutloos bleef. Harrie Smolders was de beste Nederlander in de wedstrijd samen met Eric Lamaze in het team ‘Hamburg Diamonds’. Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten (team Madrid in Motion) werden vijfde.

1,45m-Openings rubriek

De 1,45m-openingsrubriek kwam op naam van Bertram Allen met Quiet Easy 4 (v. Quidam’s Rubin). In deze proef was Maikel van der Vleuten de beste Nederlander. Op Salomon (v. Stolzenberg) werd hij twaalfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook